HTML

Wicca Blog

Wicca Hitelesen.

Kérdésed van a Boszorkányságról? Olvastál a Wiccáról, de nem tudod mit higgy el, és mit ne? Szeretnél többet megtudni a mágiáról, vagy a Pogány vallásokról?

Jó helyen jársz!

Kérdéseiteket továbbra is várjuk a witchblood.org@gmail.com emailcímen.

A Wicca.blog.hu a Witchblood.org Nemzetközi Wicca és Pogány Közösség kezdeményezése.

Kérdés: Szükségem van-e mesterre, és ha igen, hogy találhatom meg?

2010.07.06. 14:24 Cornelius - Witchblood.org Wicca Közösség

Válasz:

Ha a Wicca ösvényén szeretnél járni, alapvetően nincs szükséged mesterre, de ha komolyabban kívánsz a témával foglalkozni, mindenképpen ajánlott. Egy tanító választ adhat a benned felmerülő kérdésekre, segíthet megérteni a tanításokat, hiszen neki jobb esetben évei voltak arra, hogy az elméleti tudást megeméssze, és a gyakorlati dolgokat megfelelően megtapasztalja. Természetesen lehet a Wiccával egyedül is komolyan foglalkozni, de ha van rá lehetőség, célszerű tapasztaltabb emberekhez fordulni, akár csak beszélgetni.

Megbízható, a feladatra érett mestert találni nem könnyű feladat. Sajnos, ahogy minden korban, manapság is sokan kóklerek, és szavaik mögött nincsen semmilyen valódi tudás. A jó tanító magabiztos, nem kérkedik, és tanítványait is emberként kezeli. Tanításában következetes, és ami talán a legfontosabb: gyakorolja is, amit tanít. Óvakodni érdemes a "médiamágusoktól", és azoktól, akik emberileg nem szimpatikusak. A Wiccát hagyományosan nem oktatjuk pénzért, ezt is érdemes észben tartani, amikor mestert keresünk.

A Wiccában nincs központi autoritás: gyakran mondom, hogy ez egyszerre áldás és átok. Áldás, mert biztosítja a maximális szabadságot, átok, mert nagyjából bárki kijelentheti magáról, hogy ő nagy tudású tanító - a legtöbb esetben ezt mindössze 2-3 könyv elolvasása után teszik. Ezért aztán ha mestert keresünk, nagyon oda kell figyelnünk, hogy a megfelelő embert találjuk meg.

A Wiccában Magyarországon jelenleg meglehetősen kevés emberről mondható el, hogy megfelelő tanító lenne. Aki megbízható és felkészült emberektől szeretne tanulni, azoknak ajánljuk, hogy oldalunkon keresse fel az "irányzatok" részt, és vegye fel a kapcsolatot a számára szimpatikus irányzat tanítóival. A tanító keresését nem kell sürgetni - legyünk türelmesek, a megfelelő mestert megtalálni hosszú időbe telhet.

Neked is van kérdésed? Írd meg emailben (witchblood.org@gmail.com), vagy írj Corneliusnak közösségi oldalunkon!

 

Szólj hozzá!

Címkék: tanítás mágia mester boszorkányság tanító wicca

A bejegyzés trackback címe:

https://wicca.blog.hu/api/trackback/id/tr752133430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása