HTML

Wicca Blog

Wicca Hitelesen.

Kérdésed van a Boszorkányságról? Olvastál a Wiccáról, de nem tudod mit higgy el, és mit ne? Szeretnél többet megtudni a mágiáról, vagy a Pogány vallásokról?

Jó helyen jársz!

Kérdéseiteket továbbra is várjuk a witchblood.org@gmail.com emailcímen.

A Wicca.blog.hu a Witchblood.org Nemzetközi Wicca és Pogány Közösség kezdeményezése.

Kérdés: Honnan lehet tudni, hogy valaki Boszorkány?

2010.06.06. 20:10 Cornelius - Witchblood.org Wicca Közösség

Válasz:

A népszerű tévhitek ellenére (pl. pentagramma a tenyéren, elváltozások a szemben, stb.) annak, hogy valaki Boszorkány semmilyen szemmel látható, fizikai jele nincsen. Ha szeretnéd megtudni valakiről, hogy Boszorkány-e, a legjobb ha megkérdezed tőle! :)

De akkor mégis mitől lesz valami Boszorkány? Ez leginkább attól függ, hogy kit tekinthetünk annak. A hétköznapi életben szinte mindenkit boszorkánynak neveznek, aki valamilyen (többnyire népi) mágikus praktikával operál. Ezt az értelmezést a komolyabb gyakorlók általában elutasítják - a szó legszigorúbb értelmében a Boszorkány azt jelenti, hogy egy Boszorkányvallás gyakorlója.

A Boszorkányság egy Mesterség - ahhoz hogy Boszorkányok legyünk, tanulni és fejlődni kell. Tennünk kell azért, hogy Boszorkányok legyünk, az, hogy magunkat Boszorkánynak tartjuk, önmagában nem elég. A Boszorkánykultuszokban az ember a beavatás szertartása során rituálisan "meghal", és Boszorkányként újjászületik - ez a misztikus élmény elengedhetetlen lépcsőfoka a Boszorkánnyá válásnak.

Neked is van kérdésed? Írd meg emailben (witchblood.org@gmail.com), vagy írj Corneliusnak közösségi oldalunkon!

Szólj hozzá!

Címkék: vallás babona jel mágia népi beavatás boszorkány varázslás tenyér pentagramma

A bejegyzés trackback címe:

https://wicca.blog.hu/api/trackback/id/tr422061146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása